Kaupunkimaraton löysi paikkansa

RDS, Pohjan Koitto ja Kemijoki Multisport järjestävät heinäkuussa Rovaniemi City Runin ja Lapland Marathonin.

PEKKA AHO
 

Kimmo Niukkanen ja Matti Tennilä toivottavat juoksijat tervetulleiksi heinäkuun kestävyysjuoksutapahtumaan, jonka startti tapahtuu Jätkänkynttilä-sillan kupeesta.

Jaarli Pirkkiö

Kolmen vireän seuran Rovaniemen Roadrunnersin, Pohjan Koiton ja Kemijoki Multisportin yhteistyöllä syntyy jälleen kestävyysjuoksutapahtuma, jossa on sopivia matkoja kaikenikäisille. Rovaniemi City Run ja Lapland Marathon kirmaistaan Rovaniemellä 20. heinäkuuta.

Tapahtuma järjestetään toisen kerran.

– Viime vuonna juostiin samana viikonloppuna. Se tuntui ja tuntuu edelleen hyvältä ajankohdalta. Lapin yötön yö ja illan viileys ovat juoksijoiden kannalta otolllisia, Kimmo Niukkanen Pohjan Koitosta ja Matti Tennilä Rovaniemen Roadrunnersista tietävät.

Rovaniemen kaupunkimaratonista on muodostumassa yhä kansainvälisempi urheilutapahtuma. Juoksijoita on tulossa useista eri maista.

– Haemme maltillista kasvua. Markkinointia on tehty lähinnä sosiaalisessa mediassa. Kotimaisia osanottajia on tulossa Etelä-Suomea myöten, Niukkanen taustoittaa.

Tennilä ja Niukkanen korostavat, että kyseessä on koko perheen tapahtuma.

– Lasten minirun on ilmainen. Matkoja on 150 metristä kilometriin iästä riippuen.

Aikuisten osanottomaksut on porrastettu. Nykyinen maksuluokka on voimassa 20. kesäkuuta saakka, jonka jälkeen maksuihin tulee korotus. Jälki-ilmoittautuneenakin on mahdollisuus osallistua, mutta järjestäjät suosittelevat ilmoittautumista etukäteen.

Matkoina ovat 10 kilometriä, puolimaraton (21,1 kilometriä) ja täysimittainen maraton (42,2 kilometriä).

Reitti on nopea ja tasainen. Lähtö on Jätkänpatsaan liepeiltä Kariniemenpolulta.

– Reitti mitataan niin, että ajat ovat tilastokelpoisia, Tennilä muistuttaa ja suosittelee osallistumista myös työporukoille.

Useita satoja juoksijoita kokoava kilpailu vaatii kohtuullisen suurta talkoojoukkoa.

– Järjestelyissä on mukana kuutisenkymmentä henkilöä. Viime vuoden perusteella on ilahduttavaa todeta, että nuoret urheilijat osallistuvat mielellään talkootoimintaan. He tykkäävät olla juottopaikoilla, Niukkanen toteaa.

Lisätietoja: https://rovaniemicityrun.fi/.

Kaupunkimaraton löysi paikkansa

Joomla templates by a4joomla