Ultrakisat NUTS Karhunkierros Kuusamo

Pitkää matkaa ja vielä pidempää matkaa sekä ultraa

RDS on profiloitunut pitkän matkan juoksuseuraksi. Kun polkujuoksu rantautui Suomeen, RDS:n juoksijoistakin moni kokeili polkujuoksua ja osa on osallistunut polkujuoksukisoihin kesäisin. Nyt polkujuoksut ja polku-ultrat ovat päämatkana osalla seuramme juoksijoista.

Seuramme polkuaktiiveista Nuts Karhunkierroksella oli mukana Markus Pennanen. Markus juoksi ensimmäisen pitkän polkujuoksu-ultran hienolla menstyksellä. Virallinen kisamatka oli 83km ja Markus juoksi sen ajassa 10.29.45, hän oli omassa ikäluokassaan neljäs ja miesten kokonaiskilpailun sijoitus oli 14. Kokonaisuudessaan 571 juoksijaa oli ilmoittautunut 83km matkalle. Markus Kairala juoksi NUTS Karhunkierroksen 13km kilpailun aikana 1.17.22. Sijoitus oli 13 ja omassa sarjassa 9.  Myös 13km kisa oli kerännyt runsaasti juoksijoita, osallistujia oli lähes 100.

Tulokset: Nuts (nutskarhunkierros.fi)

Seuraamme on liittynyt aiemmin talvella kaksi uutta juoksijaa, joiden päämatkana ovat eripituiset polku- ja tiejuoksut (Jaakko, Markus K). Viime viikolla seuramme liittyivät Lilli ja Tuula. He ovat jo vuosia käyneet 24h ultarjuoksutapahtumissa maratonin ja polkujuoksujen ohessa. Lilli ja Tuula juoksivat Endurancen (endurance.fi) myös tänä talvena ja osallsístuivat Kokkolassa viime viikonloppuna 24h ultraan.

Tulokset (raceresult.com)

Seurassamme juostaan nyt siis pitkiä matkoja varsin laajalla skaalalla, kun mukana ovat keskipitkien (400-1500m) ja pitkien (3000m, 5000m, 10000m) ratamatkojen juoksijoiden lisäksi pitkiä tiekisoja (5km, 1 km, 21,1km ja 42,2km) sekä ultramatkoja ja polku- ja ultrakisoja (6h, 12h, 24h, 20 – yli 100 km) juoksevat.