Pitkän lenkin ilta

Pitkän lenkin ilta käytiin Santasport Lapin Urheiluopistolla perjantaina 19.1. lähes 30 juoksijan voimin.

Kahdeksikko, joka kiersi 200m rataa täydet kuusi tuntia!

Pitkän lenkin ilta

Rovaniemen Roadrunnersin järjestämä ensimmäinen Pitkän lenkin ilta herätti kiinnostusta ja keräsi kolmisenkymmentä juoksijaa perjantaina 19.1.2024 Lapin Urheiluopiston radalle aloittamaan viikonloppua. Harmillisesti muutama juoksija sairastui ja joutui jättämään tapahtuman väliin. Mukaan ilmoittautui juoksijoita, jotka olivat kiinnostuneet tekemään pitkän lenkin yhdessä muiden kanssa. Pitkä lenkki sujuu helpommin, kun mukana on samanhenkistä seuraa. Illan aikana oli mahdollista juosta virallinen 6h tulos ja useampi juoksija kiersikin rataa ahkerasi kierroksia laskien ja metrejä keräten. Myös puolikkaan tai maratonin taittaminen oli mahdollista ja näilläkin matkoilla nähtiin useampi hieno suoritus.

Mukana tapahtumassa oli kokeneita pitkän matkan juoksijoita, sillä osa radalla kiertävistä juoksijoista on osallistunut muun muassa Nuts Ylläs-Pallas -kisan 300 km:n matkalle, Trans Gran Canaria kisaan sekä Enduranceen (24h). Myös tulevia Endurancea (endurance.fi) ja Trans Gran Canaria (transgrancanaria.net) varten perjantain kuuden tunnin juoksu kävi hyvästä harjoituksesta.

Illan aikana juoksusuuntaa vaihdettiin kahden tunnin välein. Etusuora palveli juotto- ja eväspisteenä. Eniten kierroksia urheiluopistolla kiersivät Sampo Kuusela (324) ja Milka Rajala, jotka kumpikin juoksivat illan aikana radalla reilun 60km matkan! Kokonaisuudessaan radalla nähtiin monta hienoa suoritusta ja iloisia ilmeitä varsin vaativista suorituksista huolimatta. Palautteen pohjalta on varsin todennäköistä, että RDS järjestää vastavanlaisen tapahtuman myös tulevaisuudessa. Kaikki palaute ja kehittämisehdotukset ovat tervetulleita. Isot kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille, talkoolaisille ja muille avustajille sekä Santasportin hallivalvojille hyvästä yhteistyöstä.

Lisää kuvia löydät RDS:n Facebook-sivulta (facebook.com).

Muuta ajankohtaista