Saul tiedote 3/2024

Lue SAUL:n uusin tiedote.

SAUL jäsenkirje 3/24 seuroille

Toimitsijapankki

Aikuisurheiluliitto kerää rekisteriä toimitsijoista, joita voidaan tarvittaessa kutsua auttamaan
kilpailujärjestelyissä. Pyydämme jakamaan tämän linkin seurassanne. Myös teidän seuranne voi hyötyä vastavuoroisesti pankissa olevista toimitsijoista. Rekisteri sijaitsee SuomiSportissa (suomisport.fi).

Oulun SM-kilpailut

Usean seuran yhteistyössä järjestämät aikuisurheilun SM-kilpailut pidetään Oulussa 5.–7.7.
Kannustamme seuroja miettimään yhteiskyytejä urheilijoille. Kisavieraille järjestetään maksuttomia liikunnallisia oheistapahtumia, joista lisätietoa myöhemmin. Oulun kilpailuissa valitaan myös Suomi-Viro heittomaaottelun edustajat, 5 urheilijaa/heittolaji/sukupuoli WMA:n ikäkertoimilla. Tiedottakaa tästä seuranne heittäjiä. Maaottelu on Tallinnassa 21.7.

Göteborgin MM-kilpailut

Elokuun 13.–25. päivä kilpaillaan naapurissa maailmanluokan kisat. Paikkavaraukset matkalle kannattaa tehdä hyvissä ajoin joko liiton matkatoimistojen tarjonnasta tai seuran omalla yhteismatkalla. Lisätietoja kilpailusta ja matkoista  (saul.fi). Huomatkaa myös, että edustusasutilaukset (saul.fi) Göteborgiin tulee tehdä 9.6. mennessä.

Kuuluttajaopas

Liitto on julkaissut uuden oppaan yleisurheilukilpailujen kuuluttamisesta. Kaikki SAUL SM-kilpailuja järjestävät seurat saavat yhden kappaleen maksutta, muuten oppaan hinta on 10 € (+postitus 3 €). Oppaita voi ostaa myös Oulun SM-kilpailuista SAUL-pisteeltä.

Unelmien liikuntapäivä

Olympiakomitean ULP saapuu jälleen 10.5. liikuttamaan ihmisiä! Miten teidän seuranne voisi olla mukana? Ideoita ja materiaalia (olympiakomitea.fi)

Valmennusta aikuisurheilijoille

Liitto järjestää valmennuspäivän (saul.fi) Espoossa la 6.4. kaikille aikuisurheilijoille seuraavista lajeista: kilpakävely, seiväshyppy, pika- ja aitajuoksu, korkeus+pituus+kolmiloikka. Halli on varattu pelkästään aikuisurheilijoillemme osaksi päivää. Huhtikuussa on myös leiri 400 m juoksijoille Pajulahdessa. Siitä ja muista leireistä löytyy lisätietoa (saul.fi).

Aluekierrokset

Liitto jalkautuu kiertämään Suomea ja vierailemaan eri alueiden seuroissa. Alueet on jaettu hallitusjäsenten ja muiden aktiivien kesken. Tulette saamaan heiltä kutsun oman alueenne tapaamiseen. Jos olet kiinnostunut alukierroksesta, laita sähköpstia: rovaniemi.roadrunners@gmail.com

Järjestäkään kansallisia yleisurheilukilpailuja aikuisille

Lisenssin käyttöönoton myötä kilpailujen järjestämisen edellytykset on parantuneet. Hae kansallinen kilpailu piirihaun (kilpailukalenteri.fi) kautta  Mikäli järjestätte yleisiä kilpailuja, joissa on lapsia ja nuoria tai yleinen sarja, voi aikuisurheilusarjoilla täydentää kilpailun lajitarjontaa (varsinkin juoksut ja hypyt).

Esimerkki:
Yleisissä kansallisissa kilpailuissa, joissa lajeina on juoksut tai hypyt, aikuisurheilusarjan lisäys tuolisää osallistujia tapahtumaan. Aikuisurheilijoita varten tarvitse olla tarjolla kaikkia 30+ ikäsarjoja viiden vuoden välein, vaan riittää kun tarjolla on 1–3 aikuisurheilusarjaa. Urheilijoilta on tullut hyvää palautetta tästä järjestelystä. Näissä sarjako voisi olla esimerkiksi:
a) M/N30+ (kaikki yhdessä)
b) M/N30, M/N60 (2-jakoinen sarjalistaus)
c) M/N30, M/N50, M/N70 (3-jakoinen sarjalistaus)
Sen sijaan heittolajit ja aita- ja estejuoksut kannattaa edelleen järjestää omana aikuisurheilukilpailuna. Näiden kilpailujen yhteydessä voi hyvin olla yleinen sarja mukana. Huom! SAUL:n SM-kilpailuita koskee omat mestaruuskilpailusäännöt.

Synsam-yhteistyöetuja seuralle ja seuranne jäsenille

Kullekin seuralle on oma koodi, jolla jäsenenne saavat tuntuvia alennuksia:
-30 % alennusta silmälaseista
-25 % alennusta aurinko- ja urheilulaseista
-35 % alennusta piilolinsseistä
-20 % alennusta Synsam Lifestyle -sopimuksen kuukausimaksusta
Voitte tiedustella koodia SAUL:n toimistolta, jos se on hukassa tai ette ole saaneet sitä. Koodilla tehdyistä ostoista tilitetään lisäksi seuralle osuus. Lisätietoa (saul.fi)

Muuta ajankohtaista