Aikuisurheilijoiden yleisurheilulisenssi otetaan käyttöön 1.1.2023

Aikuisurheilijoiden Yleisurheilulisenssin käyttöönotto

Lisenssi otetaan käyttöön 1.1.2023 ja se koskee SAUL yleisurheilun SM-kilpailuja ja virallisia kansallisia kilpailuja, jotka liitto on myöntänyt. Seurakilpailuja voi edelleen järjestää ilman lisenssiä samoin kuin hiihto- ja luistelukilpailuja.
SAUL:n liittyminen lisenssijärjestelmään lisää kaikki liiton jäsenseurojen nimet näkymään SuomiSport-palvelussa (https://info.suomisport.fi/), jolloin seuranne urheilijat voivat hankkia lisenssin palvelun kautta.
Lisenssin hankkineet urheilijat näkyvät kilpailukalenteri- ja tulospalvelujärjestelmissä. Ilmoittautuminen kilpailuihin tapahtuu kilpailukalenteri.fi-sivuston kautta, mikä poistaa virheiden mahdollisuuden javapauttaa seuratyöntekijöiltä aikaa muuhun.

Lisenssin hankinta:
Kunkin urheilijan tulee itse käydä rekisteröitymässä SuomiSport-palveluun. Lisenssi ostetaan hakemallalajiksi Yleisurheilu ja liitoksi Suomen Urheiluliitto ry. Tämä tulee tehdä hyvissä ajoin ennen vuodenensimmäistä kisailmoittautumista, jotta urheilijan nimi näkyy kilpailukalenterissa.

Lisenssin hinta on

30-55 vsarjoissa 35 euroa ja

60+ sarjoissa 25 euroa kalenterivuodessa.

Tällä hetkellä hiotaan teknisiä yksityiskohtia. Lisätietoja tulee SAUL-nettisivulle kohtaan ”Lisenssi”. Sieltä löytyy myös opastus lisenssin ostoon, joka tulisi tehdä vasta vuoden vaihteen jälkeen. Iso järjestelmän muutos vaatii varmasti jatkossakin kehitystyötä ja yksittäisten urheilijoiden kohdalla voidaan joutuasäätämään yksityiskohtaisemmin. Jos urheilijalla on jo SUL-lisenssi, ei tätä tarvitse ostaa erikseen.

Aikuisurheilijoiden lisessit tulevat siis näkyviin suomisportpalvelussa tammikuussa.

Lisenssit löydät yleisurheilu.fi -verkkosivulta.

Aikuisten lisenssi: 2009 tai aiemmin syntyneet 35 euroa (ei sisällä Sporttiturvaa) ja se on voimassa 1.10.2022–30.09.2023.

Seuran jäsenmaksu Suomen Urheiluliitolle on maksettu, joten lisenssin ostaminen onnistuu suomisport.fi -verkkosivun kautta.

Muuta ajankohtaista